Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ


Υποδεχόμαστε την Άνοιξη με δικές μας χειροποίητες ανθισμένες δημιουργίες.

Παραβλέψτε την ανάρτηση με τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες που βλέπετε παρακάτω (και που βγήκε κατά λάθος), και ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη με λουλούδια φτιαγμένα από τα χέρια των παιδιών.



Α. Ηλίανθοι




Σε ένα στρογγυλό χαρτόνι σχεδιάζουμε και κόβουμε τα άνθη, σχηματίζοντας ένα σετ ανθέων από δύο χαρτόνια για κάθε λουλούδι. Στερεώνουμε τα δύο ανθο-χαρτονάκια μπρος-πίσω με συρραπτικό σε καλαμάκι για σουβλάκι το οποίο, προηγουμένως, βάψαμε πράσινο με μπογιά ή μαρκαδόρο. Προσέχουμε τα άνθη των δύο όψεων να μην συμπίπτουν, ώστε να φαίνονται σαν δύο σειρές, η μία πίσω από την άλλη, από όποια πλευρά και να τα κοιτάξουμε.
Στο κέντρο του κύκλου από την μία πλευρά κολλάμε ένα πράσινο κύκλο και από την άλλη κολλάμε ηλιόσπορους, βαμβάκι βαμμένο με καφέ μαρκαδόρο, τσόχα καφέ ή απλά σχεδιάζουμε τελείες την μία κοντά στην άλλη με χοντρό μαρκαδόρο.
Με αυτό τον τρόπο σχηματίζουμε τους ηλιόσπορους στο κέντρο του λουλουδιού και παράλληλα καμουφλάρουμε τα σημάδια του συρραπτικού.



Ένας άλλος τρόπος σχηματισμού ηλίανθου είναι να σχεδιάσουμε κύκλο από κίτρινο μεταξωτό χαρτί, στον οποίο, κατά τον ίδιο τρόπο, κόβουμε τα φυλλαράκια του ηλίανθου με κάθετες προς τον κύκλο εγκοπές. Συνεχίζουμε όπως και πριν την ίδια διαδικασία.

 
 
Και να, ολοκληρωμένοι η ηλίανθοι.

Το βάζο που τους τοποθετήσαμε είναι απλό βάζο μαρμελάδας
καλυμμένο με χρωματιστό τούλι μπονμπονιέρας από βάπτιση
και στερεωμένο με την κορδέλα της μπονμπονιέρας.
Έτσι γίνεται ημιδιάφανο και εντυπωσιακό.
 

Β. Τριαντάφυλλα και Χρυσάνθεμα


Τα τριαντάφυλλα

Για τα τριαντάφυλλα παίρνουμε μια λωρίδα γκοφρέ στο χρώμα που θέλουμε. Το τυλίγουμε γύρω από χρωματιστό καλαμάκι αναψυκτικού, προσέχοντας να τυλίγουμε σχηματίζοντας μικρές "σούρες", ώστε η κατασκευή να έχει "αέρα", δηλαδή, να μην είναι πολύ σφιχτή και να μπορέσουμε να γυρίσουμε τις κορυφές για να δώσουμε την ακριβή μορφή του τριαντάφυλλου.
Όταν έχουμε τυλίξει περίπου το μισό χαρτί, με ένα συρραπτικό στερεώνουμε το χαρτί στον μίσχο (καλαμάκι) ώστε να σταθεροποιηθεί η κατασκευή και να μην ξετυλιχτεί.



Μπορούμε να δημιουργήσουμε και διχρωμία δοκιμάζοντας διάφορους συνδυασμούς.


Χρυσάνθεμα:






Κόβουμε ξανά λωρίδες γκοφρέ και κόβουμε κάθετες εγκοπές, όχι πολύ μακριές γιατί δεν θα βγει ωραίο το λουλούδι. Και εδώ δημιουργούμε διχρωμία αν θέλουμε, τυλίγοντας συγχρόνως τα δύο χρώματα στο καλαμάκι. Στο τέλος, αν το λουλούδι μας έχει βγει πολύ μακρύ, το κουρεύουμε!





Τριαντάφυλλα με στρογγυλεμένα ελεύθερα πέταλα.





Εδώ δεν στρίβουμε προς τα έξω τα τυλιγμένα πέταλα αλλά τα έχουμε ελεύθερα, όπως στα πολύ ανοιγμένα μεγάλα εκατοντάφυλλα.





Κόβουμε λωρίδες γκοφρέ και στρογγυλεύουμε την κορυφή.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε διχρωμία, τυλίγοντας πρώτα στο καλαμάκι λίγο γκοφρέ σε άλλο χρώμα, για το κέντρο του λουλουδιού, και συνεχίζοντας με το χρώμα που διαλέξαμε για το εξωτερικό του.




Και να το λουλούδι μας έτοιμο.

Προσέχουμε το χρώμα που έχει το καλαμάκι να ταιριάζει με κάποιο από τα χρώματα του λουλουδιού.







Μικρά τριανταφυλλάκια
Μικρά τριανταφυλλάκια για ρομαντικές συνθέσεις γάμου και βάπτισης:


Κατά τον ίδιο τρόπο, με πέταλα στρογγυλεμένα και ελεύθερα ή τυλιγμένα σε ευθεία και γυρισμένες τις άκρες τους, σχηματίζουμε μικρές συνθέσεις, με μικρότερα κομμάτια γκοφρέ, τις οποίες στερεώνουμε σε καλαμάκι από σουβλάκι (είναι πιο μικρό από αυτά των αναψυκτικών και ταιριάζει περισσότερο στην σύνθεση).
Στο τέλος περνάμε με γκλίτερ τον μίσχο (καλαμάκι).





Όλες οι συνθέσεις ολοκληρωμένες.

Μέσα στο βάζο που τις τοποθετούμε μπορούμε να βάλουμε κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) γκοφρέ χαρτί που μας περίσσεψε από τις χειροτεχνίες για να σχηματίσουμε μια πολύχρωμη βάση για τα λουλούδια.

Τα υπολείμματα του γκοφρέ μην τα πετάξετε. Κολλήστε τα με νερό πάνω σε βρασμένα αυγά και αφήστε τα. Το χρώμα τους θα βγει και θα τα κάνει πολύχρωμα.






Γ. Κλαδιά αμυγδαλιάς

Παίρνουμε μακρυά κλαδιά από κάποιο δέντρο.
Εμείς εδώ διαλέξαμε κλαδιά βερικοκιάς.
Έχουν ωραίο καφε-κόκκινο χρώμα.

Επάνω τους κολλήσαμε με κόλλα ποπ-κορν, σε αποστάσεις μισού ή ενός εκατοστού, εναλλάξ δεξιά, αριστερά, μπρος και πίσω, ώστε να μην πέσουν μαζεμένα σε μία κατεύθυνση.

Κάθε τόσο εξετάζουμε το αποτέλεσμα και αναλόγως τοποθετούμε ή βγάζουμε όπου χρειάζεται.

Αν θέλουμε,βάφουμε με πινέλο και ροζ νερομπογιά το κέντρο των ποπ-κορν για πιο αληθινό αποτέλεσμα.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις